Rengöring av solpaneler

De flesta tillverkare rekommenderar rengöring av solpaneler var sjätte månad. Solpanel rengöring är en nödvändig del av en solcellsanläggnings underhåll för att få ut optimal effekt från sina solceller. Vi kan hjälpa dig med effektiv rengöring av dina solceller så att du alltid kan producera maximalt med elektricitet.

Putsarkungen Omslagsbild

Idag är det många privata fastighetsägare som har valt att investera i en egen solcellsanläggning så att de kan producera egen elektricitet för sin fastighet. En investering i solceller är lönsamt och ger en bra avkastning över tid samtidigt som man bidrar till en bättre miljö då solceller har noll i utsläpp vid drift.

Underhålla sina solpaneler

Normalt sätt så är solpaneler helt underhållsfria men med tiden kommer det att samlas löv, fröer och andra föroreningar på solpanelerna så att det skapas en hinna. Detta kan leda till att solpanelerna tappar upp till 25 % av sin effekt vilket i sin tur innebär att solcellerna producerar mindre elektricitet.

Genom att rengöra sina solpaneler ett par gånger varje år så får man bort smuts och andra beläggningar på solpanelerna vilket gör att de alltid producerar elektricitet på full effekt. Det betyder att man får ut optimal avkastning på sina solceller.

Rengöring av solpaneler

När du anlitar oss på Putsarkungen för rengöring av dina solpaneler så använder vi oss av UNGER rengöringssystem. Det innebär att vi kan rengöra dina solpaneler från marken. Därmed slipper vi beträda taket, vilket ofta kräver säkerhetsutrustning men också kan leda till att takmaterial och solceller får skador då man går och arbetar på taket.

Vårt rengöringssystem har kraftfulla filter som renar vattnet från kalk och andra mineraler. Det innebär att vi kan använda rent vatten då vi borstar rent era solpaneler som sedan dunstar utan att lämna efter sig några fläckar.

Rengör solpaneler i samband med din fönsterputsning

Många väljer att rengöra sina solpaneler i samband med att vi är på plats för att utföra en fönsterputs. Vi kan erbjuda förmånliga abonnemang för fönsterputs vilket innebär att vi utför en fönsterputsning av dina fönster utvändigt 4 – 5 gånger per år. Det gör att du alltid har rena fönster, året om.

I samband med att vi utför en fönsterputsning kan du beställa till extra tjänster som exempelvis polering, för borttagande av kalk på fönster, eller fönsterputs av en inglasad altan. Vid något av våra besök kan du även välja till att rengöra dina solpaneler så slipper du extra kostnader för resor.

Låt oss rengöra dina solpaneler

Putsarkungen tillhandahåller med tjänster som fönsterputsning, hemstädning, trappstädning och kontorsstädning till privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar. Alla våra medarbetare är utbildade och har varit verksamma inom sina respektive arbetsområden under många år. Det innebär att du kan vara trygg med att vi alltid utför våra arbeten korrekt och med högsta kvalitet.

Vill du få hjälp med rengöring av solpaneler till ett rimligt pris är du välkommen att kontakta oss för mer information och för tidsbokning.

Boka fönsterputs online
Du kan enkelt boka din fönsterputsning via vårt digitala bokningssystem.