Verktyg för fönsterputs

Är det dags att genomföra en fönsterputs av dina fönster kan det vara värt att investera i bra verktyg för fönsterputs så att du kan utföra arbetet med ett bra resultat. Du kan också vända dig till oss för att få hjälp med din fönsterputs till ett förmånligt pris.

För att få ett perfekt resultat då man ska putsa sina fönster är det viktigt att man använder sig av rätt verktyg vid fönsterputs. Då kan man enkelt avlägsna alla föroreningar och fläckar samtidigt som man får glasklara fönster utan ränder.

Att utföra en fönsterputsning är dock tidskrävande samtidigt som det kräver en stor noggrannhet. Om du istället anlitar en fönsterputsare, exempelvis hos oss på Putsarkungen, kan vi hjälpa dig med din fönsterputs till ett rimligt pris.

Använd rätt verktyg vid din fönsterputs

Genom att använda sig av rätt verktyg vid en fönsterputs blir arbetet roligare och enklare att utföra då det bidrar till ett bra resultat. Här har vi på Putsarkungen sammanställt tips på verktyg som du kan använda då du ska putsa dina fönster själv.

Vattenhink med handtag

En stor hink, på minst 10 liter, med ett handtag behövs då du ska putsa dina fönster. Då kan du enkelt bära med dig hinken då du byter fönster samtidigt som du slipper fylla på med nytt vatten och fönsterputsmedel under tiden som du utför fönsterputsningen.

Påblötare

En påblötare används för att påföra rengöringsmedel på glaset. Den har en tvättpäls och ett skaft som gör att det är enkelt att komma åt att tvätta hela fönstret, även då överkanten sitter lite högre upp. En påblötare finns i många olika varianter och ett tips är att välja en påblötare där du har möjlighet att byta ut tvättpälsen då den blir sliten.

Fönsterskrapa

När man putsar fönster är det enkelt och bekvämt att använda sig av en fönsterskrapa för att få bort vattnet från fönstret. Med hjälp av en fönsterskrapa får man ett torrt och rent glas utan några repor eller ränder. Man bör välja en fönsterskrapa som har utbyttbart gummi, för bästa ekonomi och minsta påverkan på miljön.

Tänk på att inte använda fönsterskrapan för att få bort vatten i badrummet då gummit kan få skador som bidrar till att du inte längre kan använda skrapan på ett effektivt sätt vid fönsterputs.

Torkdukar eller trasor

När du putsar fönster behöver du tillgång till flera trasor så att du bland annat kan torka av fönsterbågar och karmar men även rengöra gummit på fönsterskrapan. Effektivast är att använda mikrofiberdukar men det går också att använda gamla kläder eller lakan som trasor, så länge de är luddfria.

Fönsterputsmedel

Det finns flera olika fönsterputsmedel att välja mellan i butiken men många av dessa innehåller skadliga kemikalier som inte är bra för miljön. Om man väljer att köpa fönsterputsmedel ska man välja produkter som är märkta med Svanen eller andra miljömärkningar.

Det bästa fönsterputsmedlet kan man dock fixa själv genom att blanda 8 liter vatten med två matskedar diskmedel. Då får man ett effektivt fönsterputsmedel som är minst lika bra som det man kan köpa i butiken. Tänk på att inte blanda i för mycket diskmedel då det lämnar en hinna på fönstret.

Pall, stege eller förlängningsskaft

Om du ska putsa fönster som sitter högt upp kan du behöva utrustning som en pall eller stege så att du kommer åt hela fönstret. Du kan också köpa förlängningsskaft som kan användas både för påblötaren men även fönsterskrapan så att du enkelt kommer åt överkanten på höga fönster.

Anlita oss för din fönsterputs

Vill du få hjälp med din fönsterputsning, vid ett enstaka tillfälle eller löpande, kan du kontakta oss på Putsarkungen som är specialister på fönsterputsning. Vi kan erbjuda dig förmånliga abonnemang för din fönsterputs till attraktiva priser.

Guider och resurser

Vi har tagit fram riktigt bra guider och resurser relaterat till fönsterputsning och städning. Läs nedan.

Anlita fönsterputsare till dina fönster
Fönsterputs

Anlita fönsterputsare till dina fönster

Läs vidare här!
Checklista för fönsterputs
Fönsterputs

Checklista för fönsterputs

Läs vidare här!
Fönsterputs till företag
Fönsterputs

Fönsterputs till företag

Läs vidare här!
Hur putsar man fönster?
Fönsterputs

Hur putsar man fönster?

Läs vidare här!
Vad kostar fönsterputs?
Fönsterputs

Vad kostar fönsterputs?

Läs vidare här!
Rengöring av altanfönster / dörrar
Städning

Rengöring av altanfönster / dörrar

Läs vidare här!