Våra fönsterputsare i Uppsala ger tre tips för rena fönster

Fönsterputs

Smutsiga fönster försämrar utsikten och minskar även ljusinsläppet vilket gör att rummet får in mindre dagsljus. Därför bör man putsa sina fönster utvändigt minst 4 gånger om året så att de är skinande rena. Att putsa fönster är egentligen inte svårt men det är tidskrävande och kräver också en viss skicklighet så att de blir helt rena. Här lämnar våra fönsterputsare i Uppsala tre tips över hur du får rena fönster.

Tre tips från våra fönsterputsare i Uppsala

  1. Bra utrustning är A och O
    Att ha en professionell fönsterskrapa, en påläggare eller en bra svamp som inte repar fönstret är viktigt för att resultat ska bli bra. Det bidrar också till att arbetet med att [putsa fönster] blir enklare att utföra. Tänk på att inte använda samma fönsterskrapa för att skrapa badrummet då gummibladet blir skadat och därmed inte kommer rengöra dina fönster på ett lika effektivt sätt.

  1. Använd ett bra fönsterputsmedel
    Det finns massor av olika fönsterputsmedel att välja mellan i butikerna, med eller utan farliga kemikalier. Det bästa fönsterputsmedlet har du dock redan hemma i köket, diskmedel. Blanda 4 liter varmt vatten med en matsked diskmedel så får du ett fönsterputsmedel som inte bara är skonsamt mot miljön och dig själv, utan även gör dina fönster skinande rena.

  1. Utför fönsterputsning noggrant och metodiskt
    Använd påläggaren för att tvätta fönstret genom att gnugga glaset noggrant. Dra sedan av vattnet med fönsterskrapan. Börja i vänstra hörnet och dra rakt ned och fortsätt sedan tills du når det högra hörnet. Tänk på att efter varje dragning så behöver du torka av gummibladet med en torr trasa så att du får bort all smuts innan du fortsätter arbetet. Avsluta med att torka alla lister och fönsterbågar torra med en trasa. Slutligen behöver du även torka torrt runt kanten på glasrutan.

Utföra arbetet själv eller anlita en fönsterputsare i Uppsala

Att [putsa fönster som ett proffs] är svårt men det går om du är noggrann och använder rätt utrustning. Om du är osäker eller inte har tiden kan du istället vända dig till oss som har professionella fönsterputsare i Uppsala som kan hjälpa dig med din fönsterputsning. Då kan du vara säker på att arbetet utförs korrekt och med högsta kvalitet.

När du anlitar oss på Putsarkungen för att putsa dina fönster kan du använda dig av RUT-avdraget. Det betyder att du kan göra ett skatteavdrag på motsvarande 50 % av våra arbetskostnader. Avdraget gör vi direkt på din faktura så du slipper ligga ute med några pengar. Genom möjligheten att använda RUT-avdrag får du ett lägre [pris för din fönsterputs].

Anlita våra fönsterputsare för din fönsterputsning i Uppsala

Att anlita oss på Putsarkungen är enkelt och går snabbt. Du kan boka fönsterputs direkt på vår hemsida, där du även kan få ett pris för din fönsterputsning. På avtalad tid kommer våra fönsterputsare i Uppsala ut till din bostad för att genomföra fönsterputsningen.

Guider och resurser

Vi har tagit fram riktigt bra guider och resurser relaterat till fönsterputsning och städning. Läs nedan.

Anlita fönsterputsare till dina fönster
Fönsterputs

Anlita fönsterputsare till dina fönster

Läs vidare här!
Checklista för fönsterputs
Fönsterputs

Checklista för fönsterputs

Läs vidare här!
Fönsterputs till företag
Fönsterputs

Fönsterputs till företag

Läs vidare här!
Hur putsar man fönster?
Fönsterputs

Hur putsar man fönster?

Läs vidare här!
Vad kostar fönsterputs?
Fönsterputs

Vad kostar fönsterputs?

Läs vidare här!
Rengöring av altanfönster / dörrar
Städning

Rengöring av altanfönster / dörrar

Läs vidare här!