Vad kostar fönsterputs?

Fönsterputs
Att anlita en fönsterputsare för att putsa bostadens fönster behöver inte bli så kostsamt om man väljer rätt företag och använder sig av RUT-avdraget. Vi kan erbjuda fönsterputs till rimligt pris åt både privatpersoner och företag. Läs mer om kostnader för fönsterputs här.

Vad kostnaden blir för att anlita ett företag som utför en fönsterputs beror på vilka förutsättningar som föreligger för bostaden. Normalt kostar det cirka 50 - 100 kronor per fönster men det finns olika faktorer som kan påverka priset för en fönsterputs, som exempelvis den utrustning som krävs för åtkomst till fönstren.

Pris för fönsterputs

Hur mycket det kostar att anlita en fönsterputsare för att putsa fönster beror på flera olika faktorer. Bland annat påverkas priset av antal fönster, om både insida och utsida ska putsas, fönstrens höjd, om det finns spröjs och om karmar och fönsterbleck också ska rengöras. Om fönstren är 2-sidiga eller 4-sidiga påverkar också kostnaden för fönsterputs.

Kostnaden för en fönsterputs påverkas också av andra omständigheter som exempelvis om det krävs skylift eller annan utrustning för att utföra fönsterputs på hög höjd.

När ni anlitar oss på Putsarkungen för er fönsterputs kan ni använda er av RUT-avdraget. Det innebär att ni kan göra ett skatteavdrag på motsvarande 50 % av våra arbetskostnader. Avdraget får du direkt på vår faktura så att du slipper ligga ute med pengar själv.

Prisexempel

• Fönsterputs i lägenhet med 10 fönster: Cirka 400 - 800 kronor

• Enplansvilla med 20 fönster: Cirka 800 – 1 200 kronor

• Tvåplansvilla med 30 fönster: Cirka 1 200 – 2 000 kronor

Samtliga priser ovan är inklusive moms och efter RUT-avdrag.

För att få ett exakt pris för din bostad kan du kontakta oss på Putsarkungen så kan vi ge er ett fast, rimligt pris för er fönsterputs.

Detta påverkar kostnaden för fönsterputs

• Om fönstren är 2-sidiga eller 4-sidiga.

• Om fönstren ska putsas på både insida och utsida.

• Höjden på fönstret avgör om det krävs extra utrustning vid fönsterputs.

• Storleken på fönstren och antal fönster.

• Om fönstren har löstagbar spröjs som ska demonteras och sedan återmonteras.

• Övrig rengöring i samband med fönsterputs, som exempelvis rengöring av karmar och fönsterbleck.

Teckna abonnemang

Om du vill få hjälp med fönsterputs regelbundet kan du teckna ett abonnemang för fönsterputs. Då kommer våra fönsterputsare ut till din bostad 4 – 5 gånger per år för att genomföra en fönsterputs utvändigt. Det gör att du alltid har rena fönster så att du får in maximalt med solljus och även en bra utsikt.

Vi hos Putsarkungen kan även erbjuda skräddarsydda abonnemang vid behov och även komplettera med andra tjänster som exempelvis hemstädning. När du tecknar ett abonnemang hos oss får du alltid rabatterat pris på din fönsterputs.

Tjänster vi kan erbjuda

Vi kan erbjuda ett flertal olika tjänster för fönsterputs men även många städtjänster vilket innebär att vi kan tillhandahålla med kompletta lösningar för din städning. Samtliga tjänster kan skräddarsys utifrån dina behov. Nedan finner du ett urval av våra tjänster.

Fönsterputs

Vi kan erbjuda både privatpersoner och företag fönsterputs vid ett enskilt tillfälle eller löpande genom våra abonnemang. Vi har utbildade och mycket erfarna fönsterputsare som utför arbetet säkert, korrekt och med högsta kvalitet. Självklart lämnar vi även garantier på vårt arbete så att du alltid är 100 % nöjd.

Fönsterputs på hög höjd

Vi har den utrustning som krävs för att kunna genomföra fönsterputs på hög höjd med ett perfekt resultat. Med rent vatten som filtreras för att få bort kalk och andra mineraler kan vi använda fönsterborstar för att tvätta fönster på höga höjder. Då vattnet inte innehåller några kemikalier så kommer det att dunsta bort utan att lämna några fläckar efter sig.

Rengöring av solceller

Om du har solceller på taket så kommer dessa att behöva rengöras med jämna mellanrum. Detta då löv, fröer, salt från havet och andra smutspartiklar som sprids med vinden lägger sig som en hinna på solpanelerna, vilket drar ned effekten för solcellerna. Vi hos Putsarkungen erbjuder rengöring av solpaneler så att ni alltid får ut full effekt från er solcellsanläggning.

Hemstädning

Utöver fönsterputsning så kan även vi hos Putsarkungen erbjuda ett flertal städtjänster för både privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar. När ni anlitar oss för er hemstädning kan vi skräddarsy ett städprogram utifrån dina önskemål och behov. Du bestämmer själv hur städningen ska utföras och hur ofta du vill få städat.

Vi kan erbjuda ett rimligt pris för er fönsterputs

Vill ni få hjälp med er fönsterputs kan ni vända er till oss på Putsarkungen som är specialister på fönsterputsning och andra städtjänster.

Våra skickliga och pålitliga fönsterputsare och städare är utbildade och har lång erfarenhet inom branschen. Det borgar för att du kan vara trygg med att vi alltid utför vårt arbete med ett perfekt resultat för 100 % kundnöjdhet.

Guider och resurser

Vi har tagit fram riktigt bra guider och resurser relaterat till fönsterputsning och städning. Läs nedan.

Anlita fönsterputsare till dina fönster
Fönsterputs

Anlita fönsterputsare till dina fönster

Läs vidare här!
Checklista för fönsterputs
Fönsterputs

Checklista för fönsterputs

Läs vidare här!
Fönsterputs till företag
Fönsterputs

Fönsterputs till företag

Läs vidare här!
Hur putsar man fönster?
Fönsterputs

Hur putsar man fönster?

Läs vidare här!
Vad kostar fönsterputs?
Fönsterputs

Vad kostar fönsterputs?

Läs vidare här!
Rengöring av altanfönster / dörrar
Städning

Rengöring av altanfönster / dörrar

Läs vidare här!