Lär dig putsa fönster som ett proffs

Att putsa fönster med ett perfekt resultat kräver en del kunskap och att man använder rätt utrustning, annars blir det lätt ett drygt och tidskrävande arbete som många drar sig för. Enklast är förstås att anlita en professionell fönsterputsare som har både utbildning och erfarenhet inom området för att alltid få ett perfekt resultat. Vill man dock putsa sina fönster själv kan vi på Putsarkungen bidra med några tips så att du lär dig att putsa fönster som ett proffs.

Så här putsar du fönster som ett proffs

Som nämnts tidigare krävs det att man har rätt utrustning, specifik kunskap samt även en del tålamod för att lära sig att putsa fönster som ett proffs. Här har vi på Putsarkungen sammanställt några tips för att putsa fönster som ett proffs.

 • Utrustning
  För att få ett bra resultat och för att underlätta arbetet med att putsa fönster behöver man bra utrustning. Du behöver en fönsterskrapa av hög kvalitet då du ska dra bort vattnet från glaset. Utöver det behöver du även en påblötare eller en bra svamp som inte repar glaset.
 • Fönsterputsmedel
  Ett misstag många gör är att använda sig av dyra fönsterputsmedel varav många dessutom innehåller farliga kemikalier. För att få bästa resultat när man putsar fönster bör man istället använda sig av ett diskmedel eller fönstersåpa. 4 liter vatten tillsammans med en matsked diskmedel räcker för att du ska få skinande rena fönster utan att det lägger sig en hinna på glaset.
 • Tvätta fönstret
  Börja med att lägga på rengöringsmedel på fönstret med hjälp av en påblötare eller en svamp. Gnugga fönstret så att det blir helt rent. För svåra fläckar kan du använda dig av ett rakblad för att skrapa bort smutsen.
 • Skrapa fönstret
  Därefter så använder du fönsterskrapan för att dra bort allt vatten på fönstret. Börja med att sätta skrapan mot det vänstra hörnet högst upp på fönstret så att gummit ligger tätt mot glaset. Dra därefter rakt ned till nedre fönsterbågen. Torka av gummit med en torr trasa och fortsätt sedan att dra nästa rad men en centimeter överlapp på den tidigare torkade raden. Fortsätt till dess att du når det högra hörnet.
 • Torka rent efter fönsterputs
  Efter att du avlägsnat allt vatten använder du sedan en trasa för att torka av fönsterlister, karmar och fönsterbågen. Avsluta med att torka torrt längs med glaskanten.

Anlita proffs för att putsa fönster

Om du tycker det verkar svårt att putsa fönster själv eller inte har tiden kan du vända dig till oss på Putsarkungen som är proffs på att putsa fönster. Vi kan hjälpa dig med fönsterputsning vid enstaka tillfällen eller genom att du tecknar ett abonnemang för löpande fönsterputs. Hos oss får du alltid fönsterputs till fast pris så att du vet vad det kostar innan du genomför beställningen.

Vill du få mer information om våra tjänster är du varmt välkommen att kontakta oss. Du kan även boka fönsterputs direkt på vår hemsida.

Guider och resurser

Vi har tagit fram riktigt bra guider och resurser relaterat till fönsterputsning och städning. Läs nedan.

Anlita fönsterputsare till dina fönster
Fönsterputs

Anlita fönsterputsare till dina fönster

Läs vidare här!
Checklista för fönsterputs
Fönsterputs

Checklista för fönsterputs

Läs vidare här!
Fönsterputs till företag
Fönsterputs

Fönsterputs till företag

Läs vidare här!
Hur putsar man fönster?
Fönsterputs

Hur putsar man fönster?

Läs vidare här!
Vad kostar fönsterputs?
Fönsterputs

Vad kostar fönsterputs?

Läs vidare här!
Rengöring av altanfönster / dörrar
Städning

Rengöring av altanfönster / dörrar

Läs vidare här!