Guide för en väl genomförd fönsterputsning hemma i Gävle

Fönsterputs

Har du upptäckt att det tar många timmar att utföra fönsterputsning hemma i Gävle för att de ska bli rena, men ändå är du nästan aldrig helt nöjd med resultatet? Du är inte ensam. Just fönsterputsning är något som de flesta väljer att skjuta på så länge de kan då det är ett tidskrävande arbete som är svårt att få bra. Här kan du läsa vår guide för hur du lyckas genomföra en lyckad fönsterputsning hemma i Gävle med bra resultat.

Guide vid fönsterputsning hemma i Gävle

Om du följer denna guide så ökar du möjligheterna att få ett bra resultat med skinande rena fönster utan ränder eller repor. Dessutom så kommer arbetet att bli lite enklare att utföra vilket gör att det inte blir så drygt att putsa fönstren.

 1. Utrustning
  För att få ett bra resultat behöver man ha en bra påblötare med päls och en professionell fönsterskrapa med utbytbar gummilist. Ska man putsa fönster själv så kan det vara värt att lägga lite extra på inköp av bra utrustning som dels gör arbetet enklare och som bidrar till att du får helt rena fönster.

 1. Fönsterputsmedel
  Det finns massor av fönsterputsmedel att välja mellan men de flesta innehåller kemikalier som kan vara farliga både för dig själv och för miljön. Man får minst lika bra resultat genom att använda sig av varmt vatten med några droppar diskmedel eller fönstersåpa. Det är dock viktigt att man inte överdoserar då det lätt uppstår en hinna på glaset. 1 matsked diskmedel eller fönstersåpa till 4 – 5 liter varmt vatten är lagom.

 1. Blötlägg glaset
  Använd den pälsbeklädda påblötaren för att gnugga fönsterglasen rena. Tänk på att detta bör utföras skyndsamt så att inte vattnet börjar torka. För svårare fläckar kan du använda ett rakblad.

 1. Skrapa rent glaset
  Därefter använder du fönsterskrapan för att skrapa bort allt vatten. Börja i vänstra hörnet och tryck lätt så att gummilisten sluter tätt på glaset. Dra sedan rakt nedåt till fönsterglasets slut. Det är viktigt att du efter varje dragning torkar rent gummilisten med en torr trasa så att vatten och smuts inte påförs fönstret igen. Fortsätt sedan att dra bort vattnet från fönstret tills du når det högra hörnet.

 1. Rengöring
  Efter att du dragit fönstret rent från vatten använder du trasor för att torka av fönsterlister, fönsterbågar och fönsterbrädan. Avsluta med att torka rent runt fönstrets glaskanter.

Anlita fönsterputsare i Gävle för din fönsterputs

Om du trots vår guide ovan känner dig osäker eller om du inte har tid att putsa dina fönster själv, kan du vända dig till oss på Putsarkungen som kan putsa fönster som ett proffs. Vi erbjuder flera olika lösningar för din fönsterputs i Gävle, till exempel ett abonnemang där vi åtar oss att löpande utföra en fönsterputs till fast pris.

Låt våra duktiga fönsterputsare utföra din fönsterputs i Gävle

Putsarkungen har putsat fönster åt företag och privatpersoner sedan år 2010 och har idag 1000-tals nöjda kunder. Du kan också bli en våra nöjda kunder genom att boka fönsterputs för din bostad i Gävle på vår hemsida.

Guider och resurser

Vi har tagit fram riktigt bra guider och resurser relaterat till fönsterputsning och städning. Läs nedan.

Anlita fönsterputsare till dina fönster
Fönsterputs

Anlita fönsterputsare till dina fönster

Läs vidare här!
Checklista för fönsterputs
Fönsterputs

Checklista för fönsterputs

Läs vidare här!
Fönsterputs till företag
Fönsterputs

Fönsterputs till företag

Läs vidare här!
Hur putsar man fönster?
Fönsterputs

Hur putsar man fönster?

Läs vidare här!
Vad kostar fönsterputs?
Fönsterputs

Vad kostar fönsterputs?

Läs vidare här!
Rengöring av altanfönster / dörrar
Städning

Rengöring av altanfönster / dörrar

Läs vidare här!