Fem tips för hur du putsar dina fönster på bästa sätt

Fönsterputs

Att putsa fönster kan vara ett tidskrävande och tungt arbete vilket gör att många drar sig för att genomföra en fönsterputsning. Med rätt kunskap, verktyg och material går det dock att utföra arbetet lite enklare och med ett bra resultat. Här kan du läsa våra tips för att putsa fönster effektivare.

Tips på hur du kan putsa fönster som ett proffs

Precis som med allt annat man företar sig är det viktigt med rätt utrustning, material och att man använder rätt teknik för att uppnå ett perfekt resultat då man ska putsa fönster. Om du följer våra fem tips nedan för att putsa fönster kommer du att kunna få ett lika bra resultat som proffsen.

  1. Rätt utrustning – Vid fönsterputsning är det viktigt att man har rätt utrustning för att arbetet ska kunna utföras enkelt och samtidigt ge ett bra resultat. Du behöver ha en hink, en påblötare som har en tvättpäls som består av en mikroduk, en bra fönsterskrapa, ett rakblad för svåra fläckar och torra trasor. För att komma åt hela fönstret kanske du även behöver en pall eller en stege.
  2. Fönsterputsmedel - Det finns ett flertal olika fönsterputsmedel att välja mellan på marknaden, både med och utan kemikalier. Ett tips när du ska putsa fönster är dock att använda dig av diskmedel eller fönstersåpa. Tänk på att du endast ska ha lite diskmedel i vattnet, cirka 1 matsked till 4 liter vatten, annars är risken stor att du efterlämnar en hinna på fönstret.
  3. Tvätta fönstret - Börja med att tvätta fönstret med påblötaren eller en mjuk svamp. Gnugga lite så att du får bort all smuts. För svåra fläckar kan du använda ett rakblad.
  4. Skrapa rent fönstret - Detta moment upplever säkert de flesta som det svåraste men med lite träning kommer du att få ett bra resultat utan ränder. Börja med att sätta skrapan uppe i det vänstra hörnet, tryck lätt så gummit ligger tätt mot fönstret och dra därefter rakt ned ända till nedre fönsterbågen. Torka av gummit med en torr trasa och fortsätt därefter med att dra nästa rad med ett par centimeter överlapp där du redan dragit. Dra åter rakt ned och fortsätt sedan tills du når den högra delen av fönstret.
  5. Eftertorka - Avsluta med att torka rent fönsterlister och fönsterbrädan med en torr trasa. Torka även bort vatten som sitter kvar längs med fönstrets kanter.

Låt oss hjälpa dig med din fönsterputsning

Putsarkungen har under 12 års tid hjälpt företag och privatpersoner att putsa fönster, vilket har gett oss 1000-tals nöjda kunder med åren. Vi är specialister på att putsa fönster och kan erbjuda dig flera olika lösningar för din fönsterputsning.

Om du vill få fönsterputs till rimligt pris kan du teckna ett abonnemang, där vi åtar oss att putsa dina fönster regelbundet under ett år.

För mer information, tips för att putsa fönster eller om du vill boka fönsterputs är du välkommen att kontakta oss på Putsarkungen.

Guider och resurser

Vi har tagit fram riktigt bra guider och resurser relaterat till fönsterputsning och städning. Läs nedan.

Anlita fönsterputsare till dina fönster
Fönsterputs

Anlita fönsterputsare till dina fönster

Läs vidare här!
Checklista för fönsterputs
Fönsterputs

Checklista för fönsterputs

Läs vidare här!
Fönsterputs till företag
Fönsterputs

Fönsterputs till företag

Läs vidare här!
Hur putsar man fönster?
Fönsterputs

Hur putsar man fönster?

Läs vidare här!
Vad kostar fönsterputs?
Fönsterputs

Vad kostar fönsterputs?

Läs vidare här!
Rengöring av altanfönster / dörrar
Städning

Rengöring av altanfönster / dörrar

Läs vidare här!