Checklista för fönsterputs

Fönsterputs
När du ska anlita en fönsterputsare som ska putsa dina fönster är det en del saker som du behöver tänka på. Här har vi sammanställt en checklista inför din fönsterputs så att du enklare kan hålla reda på vad som krävs utföras innan vi kan påbörja vårt arbete.

Är det dags att putsa dina fönster är det bekvämt att anlita en fönsterputsfirma som kan hjälpa dig med din fönsterputsning. Det innebär att du själv kan frigöra tid som du kan göra något roligare med samtidigt som det inte behöver bli så kostsamt om du använder dig av RUT-avdraget.

När du ska putsa dina fönster

Även om du väljer att anlita en fönsterputsare då du ska putsa dina fönster så är det en del saker som du behöver tänka på inför att arbetet ska utföras. Detta så att fönsterputsaren ska kunna utföra sitt arbete effektivt och med ett perfekt resultat. Nedan har vi på Putsarkungen sammanställt en checklista då du behöver fönsterputs.

Checklista inför din fönsterputs

1. Det bästa är att du själv är på plats för att låsa upp och sedan låsa efter oss då arbetet är klart. Om detta inte är möjligt behöver vi komma överens om en plats där vi kan hämta din nyckel till bostaden, som exempelvis hos en granne eller i en närbutik. Är du osäker på hur du ska hantera nyckelöverlämningen kan du kontakta oss för konsultation.

2. Har dina fönster lås behöver du lägga fram nycklar för fönsterlåsen, på exempelvis fönsterbrädorna.

3. Innan våra fönsterputsare kommer behöver du plocka bort blommor och prydnadssaker från fönsterbrädan och plocka ned dina gardiner.

4. Om fönstren skyms av möbler så behöver även dessa flyttas innan vi kommer så att det finns plats att komma fram till fönstret och så att arbetet kan utföras effektivt.

5. Om dina fönster har påsatta spröjsar bör du demontera dessa innan fönsterputsningen.

6. Om det finns skador eller slitage på något eller några av fönstren är det bra om vi får information om detta innan vi påbörjar vårt arbete. Detsamma gäller om det är något fönster som är svårt att öppna och där det kan krävas information om hur vi ska gå tillväga för att öppna fönstret. Information kan lämnas till vår kundtjänst.

7. Om det finns klisterlappar eller färgrester på fönstren som kan leda till repor på glaset i samband med borttagningen så ansvarar inte vi för de skador som kan uppstå. Om du har möjlighet kan du själv försöka få bort eventuella klistermärken och andra svårbortagna fläckar innan vi påbörjar vår fönsterputs.

8. När vi utför vårt arbete behöver vi tillgång till belysning.

9. Om du har husdjur i bostaden behöver du meddela oss det innan så att vi vet hur vi ska hantera dessa men även så att vi inte skickar exempelvis fönsterputsare som är allergiska mot kattdjur eller hundar.

10. Vi putsar inte fönster där det krävs höghöjdsstege, säkerhetssele eller skylift för åtkomst, om detta inte är avtalat sedan innan. Du behöver meddela oss om något fönster inte går att putsa inifrån.

Låt våra professionella medarbetare putsa dina fönster

När du vill få hjälp med din fönsterputsning kan du vända dig till oss på Fönsterkungen som grundades år 2010 och leds av två personer som är flerfaldiga världsmästare inom fönsterputsning. Vi åtar oss både mindre som större uppdrag och har som motto att ingenting är omöjligt.

Vi utför vårt arbete på ett miljövänligt sätt och med miljövänliga produkter för att minimera vårt avtryck på klimatet och miljön. Vill du få hjälp av professionella fönsterputsare till ett rimligt pris är du välkommen att kontakta oss.

Guider och resurser

Vi har tagit fram riktigt bra guider och resurser relaterat till fönsterputsning och städning. Läs nedan.

Anlita fönsterputsare till dina fönster
Fönsterputs

Anlita fönsterputsare till dina fönster

Läs vidare här!
Checklista för fönsterputs
Fönsterputs

Checklista för fönsterputs

Läs vidare här!
Fönsterputs till företag
Fönsterputs

Fönsterputs till företag

Läs vidare här!
Hur putsar man fönster?
Fönsterputs

Hur putsar man fönster?

Läs vidare här!
Vad kostar fönsterputs?
Fönsterputs

Vad kostar fönsterputs?

Läs vidare här!
Rengöring av altanfönster / dörrar
Städning

Rengöring av altanfönster / dörrar

Läs vidare här!